به گزارش مشرق، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت در این مراسم با بیان اینکه در تجربه دفاع مقدس به همه جهان نشان دادیم که انسانهای فداکار با دانش و مجاهدت خود کارهای بزرگی انجام دادند، اظهار داشت: وقتی کرونا در جهان فراگیر شد کشورها وضعیت یکسانی نداشتند و کشور ما نیز در اوج تحریم و تحت فشار حداکثری قرار داشت. در چنین شرایطی دشمن میخواست فشار مضاعفی بر مردم ایجاد کند.
وی افزود: این تجربه به ما ثابت کرد که فقط با اتکا به خود میتوانیم رشد کنیم و باید به سمت خودکفایی برویم.
بیشتر بخوانید:
لغو جریمه واکسنیِ رانندگان در نوروز، با ارائه تست منفی PCR
وزیر بهداشت ادامه داد: ما در وزارت بهداشت خودکفایی در دارو و تجهیزات را جزو اهداف اصلی خود قرار دادیم اما متاسفانه برخی فرایندها و سیستمهایی که داشتیم مانع از این کار میشد، یکی از انها ارز ترجیحی بود. ارز ترجیحی ضدتولید است زیرا تعارض منافعی در آن بوجود میآید. کمبود دارو به دلیل کندی فرآیندهاست.
وی با اشاره با لزوم توجه به هوش مصنوعی و استارتاپها بیان کرد: ایستادن مردم در صف دارو، باعث خجالت است و باید داروی بیماران مزمن قابلیت تحویل به منزل آنها را داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
حالِ کرونایی ایران رو به خوشی است
عین اللهی با بیان اینکه مهمترین عامل موفقیت در کشورها نیروی انسانی است، بیان داشت: ما چرا باید کمبود دارو داشته باشیم؟ باید شرایطی فراهم شود که تولید افزایش یابد. ما نباید اقتصاد متکی به نفت داشته باشیم. صنعت دارو و واکسن میتواند با صادرات، بسیاری از این وابستگیها را کم کند. با فعال کردن شهرکهای دانشبنیان و محصولمحور کردن پژوهشها باید به حد اعلا برسیم.
وی با بیان اینکه بحثی که مقام معظم رهبری سالها مطرح کرده بودند، مرجعیت علمی است، خاطرنشان کرد: ما میتوانیم محور فعالیتهای علمی پژوهشی و آموزشی منطقه باشیم. ستاد اجرایی فرمان امام میتواند در فعالیتهای بین المللی پیشتاز شود باید توانمندی خود را با صادرات محصولها افزایش دهیم و توان علمی خود را در منطقه نشان دهیم. امروزه همه سرمایه گذاران و خیرین باید در بحثهای تولیدی هزینه کنند.
وزیر بهداشت با بیان این که امروز ستاد اجرایی فرمان امام در قله موفقیت ایستاده است، خاطرنشان کرد: زیرساختهایی که ایجاد شده برای ما اطمینان ایجاد میکند که علیه هر نوع ویروس و میکروبی واکسن بسازیم.
وی با بیان این که ما درباره تایید علمی هر محصولی بسیار دقیق و موشکافانه عمل میکنیم و کمیتهها سختگیری زیادی در تایید واکسنهای کرونا دارند، یادآور شد: واکسن برکت کم عارضه ترین واکسن و بسیار موثر است و امیدواریم علاوه بر استفاده در داخل کشور، واکسن را به کشورهای منطقه و فقیر نیز را صادر کنیم، با مصوبه ستاد کرونا امکان صادرات واکسن به سایر کشورها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برکت امروزه یکی از پرافتخارترین مراکز علمی دنیا را باحضور دانشمندان جوان ایجاد کرده، خاطرنشان کرد: گروه دارویی برکت گامهای بلندی در جهت رفع مشکلات برداشته است و شرکت واکسنسازی برکت اکنون یک مرکز بینالمللی است.